Ο ίδιος έχει το δικό του κρεοπωλείο στην οδό Μ.Μπότσαρη 94-περιοχή Πάσα Κιόσκι-και συνεχίζει να διατηρεί την παράδοση που αγάπησε από τον πατέρα του.
Ο Ν.Κακαφίκας φροντίζει και επιμελείται ο ίδιος τόσο την αγορά όσο και την ποιότητα του κρέατος που θα φτάσει στο πιάτο του καταναλωτή.
Τηλέφωνο:2331064700
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Ο Κρεοπώλης ασχολείται με την κοπή κρέατος και την πώλησή του στο καταναλωτικό κοινό.
Επεξεργάζεται το κρέας ώστε να το φέρει σε κατάλληλη προς πώληση μορφή,
ενώ πολλές φορές ασχολείται και με την επιλογή και αγορά κρέατος από χονδρέμπορους.
Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο κρεοπωλείο ασχολείται με τη μεταφορά του κρέατος από το ψυγείο στον πάγκο εργασίας, την αφαίρεση του κόκαλου από το κρέας (ξεκοκάλισμα), την αφαίρεση του λίπους από το χοιρινό κρέας (ξελάρδιασμα) και, τέλος, τον τεμαχισμό του κρέατος.
Στη συνέχεια ζυγίζει και τιμολογεί την ποσότητα που επιθυμεί να αγοράσει ο πελάτης και πραγματοποιεί την πώληση.
Στην εργασία του χρησιμοποιεί μαχαίρια, μπαλτάδες και τσατίρια, μασάτια για το ακόνισμα των μαχαιριών, μηχανή κιμά, σουβλακομηχανή, ψυγεία και καταψύκτες για τη διατήρηση και αποθήκευση του κρέατος, ζυγαριές και ταμειακές μηχανές.
Για την άσκηση του επαγγέλματος απαιτείται η αποφοίτηση από τη Σχολή και η επιτυχία στις εξετάσεις που επίσης πραγματοποιούνται στην ίδια Σχολή για την απόκτηση της σχετικής άδειας.
Συνέπεια, ηρεμία
Ευγένεια
Μυϊκή δύναμη για τη μεταφορά του κρέατος
Επιδεξιότητα για τον χειρισμό και την επεξεργασία του
Υπολογιστική ικανότητα.